Російські військові не тільки здаються у полон а й переходять на бік ЗСУ, – розвідка ВІДЕО

Усе більше військових російської армії не лише складають зброю, а й переходять воювати на бік України. Про це заявило Головне управління розвідки Міноборони України.

«Дедалі більше російських військовослужбовців не тільки відмовляються брати участь у війні проти України, а й переходять зі зброєю в руках на бік України для участі у боротьбі проти злочинного режиму путіна», — йдеться в повідомленні.

“Я зрозумів, що нас тут ніхто не чекав з квітами. Виконуючи злочинний наказ диктатора Путіна, ви здійснили велику помилку. Тому я і моя рота перейшли на бік України, щоб справді захищати народ від фашистів”, – наголосив російський офіцер

Генштаб ЗСУ фіксує випадки масової відмови військовослужбовців рф брати участь у війні проти України. Наприклад, 12 березня 600 російських піхотинців почали бунт під Одесою і відмовилися воювати з Україною, а 22 березня відмовились брати участь у війні ще 220 військовослужбовців морської піхоти рф.

Крім того, за даними Генштабу, поблизу Охтирки Сумської області близько 300 окупантів відмовилися виконувати наказ про ведення бойових дій та залишили район разом з технікою. А частина військових та командирів білоруської армії відмовляються долучатися до війни.

Яка ситуація?

За даними Генштабу ЗСУ, станом на ранок 24 березня російські окупанти вже втратили на війні проти України 15 800 солдатів, сотні танків, 108 літаків, 124 гелікоптери, більше тисячі машин та іншу техніку.

Генштаб повідомляв, що попри значні втрати та деморалізований особовий склад, військово-політичне керівництво росії досі не відмовляється від продовження війни проти України. Мало того, серед особового складу збройних сил рф постійно проводиться пропагандистська робота, яка стверджує, що війну необхідно завершити до 9 травня 2022 року.

На тлі безуспішних спроб наступу, російські окупанти пробують «осісти» на захоплених територіях: активно поширюють пропаганду, на Херсонщині окупанти намагаються ввести в обіг рублі, продовжують насильно вивозити тисячі українців до росії. За даними українською розвідки людей, яких рф незаконно депортує з окупованих територій, відправляють до економічно депресивних районів.

Попри це, українські військові дають відсіч окупантам та на деяких напрямках відкидають російські сили. Так, наразі відомо, що 80% міста Ірпінь у Київській області звільнили від російських окупантів. Там почалося патрулювання поліції. А бої з російськими окупантами на Миколаївщині тривають на кордоні Миколаївської та Херсонської областей, хоча у перший тиждень активної війни російські війська максимально заходили до Вознесенська.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *