Вчора цього ніхто і не помітив: Ганьба на весь світ! Під час зустрічі учасників ОДКБ продемонстрували безпрецедентну ситуацію зі склянками

Зустріч до ювілею ОДКБ провели у кремлі, хоча цього року в організації головує Вірменія.

До Москви прибули прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, президент Киргизії Садир Жапаров та керівник Таджикистану Емомалі Рахмон.

Цього разу зустріч президентів країн ОДКБ не обійшлась без ганебних нюансів, помітив ці деталі Олексій Голобуцький:

“Яка безпрецедентна довіра одне до одного! В кожного склянка з водою накрита широкою кришкою – щоб, бува, не підлили чогось чи не підсипали… Чи не плюнули отруйною слиною.))”

Нагадаємо, за підсумками зустрічі глави держав ухвалили низку документів, зокрема і спільну заяву, де вказали про:

  • занепокоєння ситуацією в Афганістані та «на інших зовнішніх кордонах ОДКБ», готовність забезпечити безпеку кордонів;
  • стурбованість тенденцією до силового втручання в кризи в обхід міжнародного права, використання сили або погроз для вирішення конфліктів, порушення Статуту ООН;
  • стурбованість небажанням зважати на законні інтереси суверенних країн, втручання у їхні внутрішні справи, застосування односторонніх санкцій, прояви подвійних стандартів, ненависть і нетерпимість;
  • важливість зниження напруженості на континенті та підтвердження готовності налагоджувати практичну взаємодію з НАТО;
  • засудження будь-яких спроб фальсифікації історичних подій, занепокоєння у зв’язку зі спробами заборонити символіку, що асоціюється з перемогою над нацизмом.

Перед ухваленням цієї заяви глави країн-членів ОДКБ виступили зі своїми тезами щодо ситуації у світі. Президент рф володимир путін вкотре заявив про «нацистів в Україні», американські біолабораторії та «розробку біологічної зброї» та інші пункти російської пропаганди. Водночас про «спеціальну військову операцію в Україні» путін вирішив звітувати перед членами ОДКБ у закритому режимі, передає Громадське.

А самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко більше жалівся на «пекельні санкції» Заходу та відсутність об’єднання серед членів ОДКБ. «Чого тільки варта заборона окремими партнерами з ОДКБ польотів літаків національних авіакомпаній інших держав-членів цієї організації», — заявив Лукашенко.

Він навіть закликав брати приклад із «сильної внутрішньоблокової дисципліни в Євросоюзі»: «Постає питання, хто нам заважає використовувати цей блоковий ресурс? Ось тут нам треба брати приклад. Поодинці нас просто розчавлять і розірвуть».

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *