Як смачно законсервувати кукурудзу: три простих рецепти

Рецепти консервованої кукурудзи — прості і дуже легкі в реалізації. Спробувавши один раз законсервувати улюблений продукт вдома, ви вже не станете купувати консерви в магазині.

Дуже відчувається різниця смаку.

Консервована кукурудза з лимонною кислотою

Кукурудзяні качани.

Маринад на півлітрову банку: цукор — 1 ст. л., сіль — половина ч. л., лимонна кислота — третина ч. л.

Качани відварюємо в підсоленій (1 ст. л. на 10 л води) воді 40-50 хвилин. Виймаємо їх і залишаємо остигати. Кукурудзяний відвар залишаємо для заливки.

З качанів врізаємо зерна і зсипаємо їх в стерильні банки. У кожну банку кладемо 1 ст. л. цукрового піску, половинку ч. ложки кухонної солі і третина ч. л. лимонної кислоти.

Відвар доводимо до кипіння і заливаємо вміст банок киплячим маринадним розчином. Прикриваємо кожну банку прокип’яченої кришкою і ставимо стерилізувати 15-20 хвилин.

Закатуємо кришки, ставимо банки вниз кришками і закутуємо чимось теплим для пастеризації. Остиглі консерви переносимо в місце зберігання.

Рецепт консервованої кукурудзи з оцтом

Кукурудзяні качани

Маринаду на 1 л.: кухонна сіль — 1 ст. л. з гіркою, цукор — 1 ст. л. без гірочки, оцет 9 % (на 1 банку 0,5 л) — 2 ч. л.

Качани опускаємо в киплячу воду на 5 хвилин (бланшируємо), виймаємо і охолоджуємо під струменем холодної води. Так збережемо її насичений колір.

Ножем зрізаємо зерна з качана, намагаючись зберегти їх цілісність. Засипаємо зерна в стерильну скляну тару, залишаючи вільний простір приблизно 1 см до країв. Заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і чекаємо 5 хвилин.

Окремо готуємо маринад на основі солі і цукру (не додаємо оцет) і доводимо його до кипіння.

Зливаємо воду з банок із зернами кукурудзи, в кожну вливаємо по 2 ч. л. оцту і заливаємо киплячим маринадом.

Стерилізуємо протягом 15 хвилин.

Рецепт консервованої кукурудзи з овочами

Кукурудзяні качани, морква, кабачки, перець болгарський червоний, сіль, цукор, яблучний оцет, петрушка, кріп.

Проварюємо кукурудзяні качани у воді протягом 20 хвилин. Відвар не зливаємо, його використовують для маринаду.

Від качанів відокремлюємо зерна і зсипаємо їх в об’ємну ємність.

Моркву, солодкий червоний перець і кабачки нарізаємо маленькими кубиками, порівнянними за розміром з кукурудзяними зернами. Відправляємо в ємність до жовтих зерен і перемішуємо. Отримуємо дуже “веселий” асорті.

На дно кожної півлітрової банки кладемо гілочку кропу і гілочку петрушки, наповнюємо їх отриманим асорті.

Готуємо маринад: у 1,5 л відвару, в якому варили кукурузку, всипаємо 1,5 ст. л. солі і 2 ст. л. цукру. Доводимо маринад до кипіння і додаємо в маринад 2 ст. л. яблучного оцту, знову чекаємо закипання.

Заливаємо овочеве асорті в банках киплячим маринадом, накриваємо кришками і пастеризуем 40 хвилин.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *