В Україні суттєво змінили порядок ведення військового обліку: хто не проходитиме ВЛК

В Україні змінили Порядок організації та ведення військового обліку та Порядок проведення призову громадян на військову службу (постанови №1487 і №560).

Зміни вніс Кабінет міністрів України. Однією новелою є уточнення щодо того, хто підлягає направленню на медичний огляд.

Так, згідно з опублікованою 12 червня постановою №675 від 7 червня, “процедура надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації у зв’язку з бронюванням і відстрочкою… не передбачає направлення на військово-лікарську комісію (ВЛК) для проходження медичного огляду”.

Крім того, не передбачатиме ВЛК і процедура надання відстрочки для певних посадових осіб. Також на ВЛК не направлятимуть осіб до досягнення 25-річного віку.

“Під час воєнного стану направлення призовників на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду здійснюється лише в разі їх прийняття на військову службу в добровільному порядку”, – зазначається в документі.

Ще Кабмін передбачив, що українці, яких було знято з військового обліку у зв’язку з вибуттям за межі України на строк понад 3 місяці, зможуть подати заяву про взяття на військовий облік через зарубіжну дипломатичну установу без необхідності особистої явки до ТЦК, шляхом подання заяви.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *