Мобілізація по-новому: скільки чоловіків оновили свої дані та що буде далі

Військові запевняють, що черги до ТЦК зменшаться, а нормативів щодо відвідування установ непередбачено.

Мобілізація в Україні триває. До кінцевої дати оновлення облікових даних (16 липня) у ТЦК та СП залишилося менше двох тижнів.

ТСН.ua поцікавився у Генеральному штабі ЗСУ скільки українців вже оновили свої данні у ТЦК, “Резерв+” та ЦНАП. Що робити військовозобов’язаним після оновлення даних та чи зникнуть черги до ТЦК та СП найближчим часом?

Ось що відповіли на наші питання у Генеральному штабі ЗСУ отримавши відповіді від Командування Сухопутних військ, у підпорядкуванні якого перебувають ТЦК та СП.

Мільйон оновлень за 8 днів

– Скільки військовозобов’язаних оновили облікові дані в “Резерві+”, ТЦК та СП, ЦНАП у період з 18 травня по 18 червня?

– Станом на 22 червня 2024 року уточнили свої облікові данні 1 мільйон 600 тисяч військовозобов’язаних (за даними Міноборони, станом на 30 червня ця цифра вже сягнула майже 2,6 мільйона осіб).

Відстрочка та бронювання – державна таємниця

– Який відсоток серед громадян, що оновили дані претендують (вже отримали) відстрочку або бронювання?

– Відповідно до статті 2.1.14 глави 2 розділу ІІ Зводу відомостей, що становлять державну таємницю, затвердженого наказом Центрального управління СБУ 23.12.2020 № 383відомості про кількість військовозобов’язаних, заброньованих за центральними органами виконавчої влади, іншими державними органами, Радою міністрів АР Крим, обласною, Київською або Севастопольською міською держадміністраціями, які задіяні в особливий період у виробництві озброєння (боєприпасів, військової техніки, спеціальних комплектувальних виробів до них), ДКУ, відносяться до відомостей, що становлять державну таємницю.

Для ТЦК немає норм щодо відвідування

– Багатьох цікавить, якою є пропускна спроможність ТЦК. Скількох чоловіків (раніше йшлося про 50-70 осіб) може приймати за один робочий день центр комплектування?

– Пунктом 9 Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2022 № 154, визначені завдання, покладені на ТЦК та СП.

Кількість громадян, яку може прийняти територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, нормативно правовими актами не передбачена.

Оновлення даних та мобілізація в Україні / колаж ТСН.ua

До ТЦК за електронною чергою?

– Раніше йшлося про великий наплив людей до центрів комплектування, як можна уникнути величезних черг до ТЦК? Чи всі центри обладнані електронною чергою?

– Міністерство оборони спільно з Командуванням Сухопутних військ запустили електронну чергу до ТЦК та СП для оновлення даних. Сервіс уже працює в усіх ТЦК та СП України в тестовому режимі.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *