Впускатимуть лише за пропискою: в Україні вводять обмеження на пересування громадян

Обмеження стосуватимуться 20-ти кілометрової зони у прикордонні Сумської області. Допуск на ці території здійснюватиметься за паспортами громадян України.

У прикордонній зоні Сумської області з 13 серпня 2024 року ввели обмеження на пересування усіх категорій громадян. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

“Військовим командуванням введені обмеження на переміщення усіх категорій громадян у прикордонній двадцятикілометровій зоні Сумської області”, — йдеться у повідомленні.

“Допуск осіб на зазначену територію здійснюється за паспортами громадян України з відповідною відміткою про реєстрацію проживання у цій зоні”, — наголосили в генштабі ЗСУ.

Там також попросили з розумінням поставитися до запровадження таких тимчасових обмежувальних заходів.

Нагадаємо, 9 серпня у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що евакуації із Сумської області потребують близько 20 тисяч українців.

8 серпня начальник Сумської ОВА Володимир Артюх заявив, що окупаційні російські війська завдали рекордного удару по Сумській області 56 КАБами.

В Генштабі пояснили, що такі обмеження вводяться з метою збереження життя цивільного населення і військовослужбовців у звʼязку зі збільшенням інтенсивності бойових дій, активізацією діяльності диверсійно-розвідувальних груп та сил спеціальних операцій противника.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *