Як приготувати справжні манти. Тісто не порветься і багато соковитого соку всередині
Просіюємо у велику плоску тарілку борошно, створюємо всередині невеликий кратер. Висипаємо в кратер сіль, вливаємо олію. Частинами вливаємо холодну воду.
Замішуємо тісто руками до однорідного стану, не залишаючи борошна у тарілці. Поступово вливаємо залишки холодної води у тісто.
Вимішуємо не липке та не особливо м’яке тісто. Забираємо тісто в пакет і залишаємо на півгодини.
Для начинки нарізаємо м’ясо на маленькі шматочки, аналогічно нарізаємо яловичий жир. Змішуємо жир та м’ясо в одній тарі.
Нарізаємо на маленькі кубики цибулю, викладаємо в окрему миску. Висипаємо до цибулі Зіру, сіль, чорний мелений перець та коріандр.
Вливаємо в цибулю олію, змішуємо зі спеціями. Викладаємо в цибулю жир та м’ясо, перемішуємо компоненти.
Вимішуємо знову тісто, формуємо товстий шар 4-5 см завтовшки. Ділимо пласт на 6 частин, розкачуємо товсті ковбаски.
Накриваємо ковбаски із тіста целофаном.
У каструлі для мант доводимо до кипіння воду. Змащуємо дно мантів соняшниковою олією, накриваємо пергаментом з отворами.
Ділимо ковбаски на маленькі колобки по 25 грам. Залишаємо колобки під харчовою плівкою на 5 хвилин.
Кожен колобок розкачуємо в тонкий круглий пласт, де краї тонші, ніж середина. У середину пласта кладемо пару ложок начинки, защипуємо краї тіста до середини, запечатуємо фарш усередині.
Аналогічну процедуру проводимо з іншими коржами та колобками. Змащуємо протилежну шву поверхню мантів олією і викладаємо в каструлю.
Варимо манти у мантоварці 25-30 хвилин на середньому вогні.
Перед подачею мантів змащуємо тарілку вершковим маслом.
Самі манти теж змащуємо олією, посипаємо червоним меленим перцем.
Інгредієнти для тіста:
- Борошно пшеничне – 1 кг;
- Олія соняшникова – 40 мл;
- Вода крижана – 420 мл;
- Сіль – 1 ч.л.
- Інгредієнти для начинки:
- М’ясо – 1,200 г;
- Жир яловичий – 350 г;
- Цибуля ріпчаста – 1,700 г;
- Перець чорний мелений – 1 ст.л.;
- Зіра – 1 ч.л.;
- Сіль – 10 г;
- Коріандр – 1 ч.л.;
- Олія соняшникова – 40 мл.
Comments (0)