Закриваю багато гострого перцю за новим рецептом: без варіння та стерилізації
А відкривати баночку раджу не раніше, ніж за місяць!
За цей час перець добре промаринується і смак буде нереальним! А взагалі, чим довше він стоїть, тим смачнішим стає.
Нам знадобиться на 2 баночки по 0,45 мл.:
- Гострий перець – 500 гр. (у мене по 250 гр. червоного та зеленого)
У кожну баночку:
- Часник – 3 зубчики
- Листя селери – 1 гілочка
- Коріандр – 15 горошин
Для маринаду:
- Яблучний оцет – 250 мл.
- Оцет 9% – 250 мл.
- Мед – 2 ст.л.
- Сіль – 0,5 ст.л.
Приготування:
- Нарізаємо наш перець кільцями.
- У кожну баночку для початку викладаємо листя селери.
- Слідом розрізаний на пластини часник та коріандр.
- Щільно укладаємо перець шарами чергуючи червоний і зелений (якщо у вас один колір – тоді укладаємо тільки його якомога щільніше).
- Зверху додаємо ще часнику.
- Для маринаду змішуємо яблучний оцет і 9% оцет, додаємо сіль та мед. Ретельно перемішуємо до розчинення інгредієнтів.
- Заливаємо банки з перцем маринадом до верху і закручуємо кришками.
Зберігаємо при кімнатній температурі. Перевірено, з перцем все добре навіть через рік!
А відкривати баночку раджу не раніше, ніж за місяць! За цей час перець добре промаринується і смак буде нереальним! А взагалі, чим довше він стоїть, тим смачнішим стає.
Comments (0)