Закриваю багато гострого перцю за новим рецептом: без варіння та стерилізації

А відкривати баночку раджу не раніше, ніж за місяць!

За цей час перець добре промаринується і смак буде нереальним! А взагалі, чим довше він стоїть, тим смачнішим стає.

Нам знадобиться на 2 баночки по 0,45 мл.:

  • Гострий перець – 500 гр. (у мене по 250 гр. червоного та зеленого)

У кожну баночку:

  • Часник – 3 зубчики
  • Листя селери – 1 гілочка
  • Коріандр – 15 горошин

Для маринаду:

  • Яблучний оцет – 250 мл.
  • Оцет 9% – 250 мл.
  • Мед – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.

Приготування:

  1. Нарізаємо наш перець кільцями.
  2. У кожну баночку для початку викладаємо листя селери.
  3. Слідом розрізаний на пластини часник та коріандр.
  4. Щільно укладаємо перець шарами чергуючи червоний і зелений (якщо у вас один колір – тоді укладаємо тільки його якомога щільніше).
  5. Зверху додаємо ще часнику.
  6. Для маринаду змішуємо яблучний оцет і 9% оцет, додаємо сіль та мед. Ретельно перемішуємо до розчинення інгредієнтів.
  7. Заливаємо банки з перцем маринадом до верху і закручуємо кришками.

Зберігаємо при кімнатній температурі. Перевірено, з перцем все добре навіть через рік!

А відкривати баночку раджу не раніше, ніж за місяць! За цей час перець добре промаринується і смак буде нереальним! А взагалі, чим довше він стоїть, тим смачнішим стає.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *