Готую його замість Шарлотки! М’яке тісто і багато яблук у ніжній, як крем заливці

Шарлотка – це пиріг, який кожен впізнає з тисячі подібних страв навіть із заплющеними очима.

Варто лише один раз спробувати ароматний невагомий бісквіт із хрусткою скоринкою та ніжними розпеченими яблуками всередині, щоб він назавжди залишився в пам’яті, викликаючи приємні асоціації.

Додатковий плюс шарлотки в тому, що її дуже просто готувати, а всі інгредієнти найімовірніше вже є у вас вдома.

Інгредієнти:

  • 5-6 яблук

Тісто:

  • 150 г Вершкове масло розтоплене
  • 120 г Сметана 15%
  • 60 г Цукор
  • 220 г Борошно
  • 1 ч. л. Розпушувач

Сметанна заливка:

  • 2 Яйця
  • 350 г Сметана 15%
  • 170 г Цукор
  • 1 п. 8 г Ванільний цукор
  • 2 ст. л. Борошно
  • 1 ч. л. Крохмаль

Приготування:

Тісто:

У вже остигле розтоплене вершкове масло додаю кімнатної температури сметану. Всипаю цукор і ретельно збиваю вінчиком. Додаю розпушувач до борошна, замішую тісто руками. Воно виходить м’яким і маслянистим. Загортаю його в пакет і ставлю охолоджуватися в холодильник на 20 хвилин.

Сметанна заливка:

Збиваю вінчиком яйця зі сметаною, звичайним і ванільним цукром до однорідності, приблизно одну хвилину. Додаю борошно і крохмаль, перемішую до однорідності.

Дістаю тісто з холодильника і викладаю у роз’ємну форму діаметром 24 см, яку змащувати не потрібно, оскільки тісто достатньо жирне. Рівномірно розподіляю тісто по дну і формую бортики. Ставлю форму з тістом у холодильник на 5-10 хвилин.

Обираю яблука, які не надто кислі, розрізаю їх тонкими скибочками. Викладаю яблука на тісто і заливаю їх підготовленою сметанною заливкою.

Ставлю пиріг у розігріту до 180 градусів духовку і випікаю 55-60 хвилин. Готовий пиріг повинен мати підрум’янене тісто, а заливка стане щільною, хоча ще буде м’якою і пружною. Даю пирогу добре охолонути, щоб начинка затверділа і нагадувала текстуру м’якого суфле.

Тоді пиріг можна нарізати на шматочки. У результаті отримую чудовий яблучний пиріг, який за смаком і виглядом нагадує торт.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *