Додайте це в банку – і квашена капуста вийде смачною і хрумкою. Перевірений рецепт
Авторка українського YouTube-блогу “Кулінарні витівки” 12 вересня в новому ролику розповіла, як приготувати смачну і хрумку квашену капусту.
Блогерка зазначила, що зараз на ринку 1 кг капусти коштує 25 грн, а квашену продають за ціною 145 грн за 1 кг. Авторка відео додала, що процес приготування забере 30 хвилин, а бродіння – приблизно три дні.
Продукти на 3 кг квашеної капусти:
- 3 кг капусти;
- чотири моркви;
- 3 ст. л. солі без верху.
Приготування
- Нашаткуйте капусту. На великій тертці натріть моркву.
- Додайте моркву до капусти. Переминати не треба.
- Посоліть і перемішайте.
- Щільно заповніть банки капустою.
- Капусту в банках залиште бродити за кімнатної температури, поставивши ємності у глибоку миску. Накривати кришкою не потрібно.
- Сік, який виливатиметься з банок, не утилізуйте. Залийте його за 48 годин назад у банки й накрийте їх кришкою.
- Квасити капусту треба залежно від температури у приміщенні два або три дні.
Нюанси
- Якщо моркви буде більше, ніж потрібно, капуста через морквяний сік стане м’якою.
- Якщо розсолу мало, підсоліть холодну воду й долийте в банку, інакше капуста зверху вийде сухою і несмачною.
Comments (0)