Офіс президента заявив про розробку спільно з ЄС 13-го пакету санкцій проти РФ

Заступник глави Офісу президента анонсував персональні санкції щодо росіян

Україна та Євроський Союз вже розпочали роботу над наступним, 13-м пакетом санкцій проти РФ. Про це в ефірі телемарафону розповів заступник глави Офісу президента Ігор Жовква.

За його словами, пропозиції щодо нового пакету санкцій були доведені до відома Європейської комісії.

«Коли президент говорив з Урсулою фон дер Ляєн ще минулого тижня, ми вже розуміли, які позиції не увійдуть до 12-го пакету. Ми говоримо – не забувайте про ті позиції, які досі не увійшли. Не забувайте про персональні санкції», – зазначив заступник глави Офісу президента.

Жовква додав, що далеко не всі російські «пропагандисти, актори, художники, які вільно подорожують країнами ЄС, отримали персональні санкції». За його словами, є «списки та докази діяльності на благо країни-агресора»

Нагадаємо, 18 грудня Європейський Союз ввів в дію новий, 12-ий, пакет санкцій проти Росії. Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що у ньому міститься «потужний набір нових списків і економічних заходів», які ще більше послаблять російську військову машину. 

До слова, Україна пішла на поступки Австрії заради 12-го пакету санкцій ЄС проти РФ. Австрія перестала блокувати санкційний пакет після того, як Україна погодилася прибрати банк Raiffeisen Bank International (RBI) із чорного списку «міжнародних спонсорів війни».

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *