Чергова російська атака, обстріли в Донецьку: головне за ніч

Уночі росіяни завдали удару по Харкову

У ніч на 20 грудня ворог вчергове атакував українські міста. Окупаційна влада Донецька заявила про атаку безпілотників та роботу артилерії по місту. Паводок на Закарпатті пошкодив захисні дамби та берегоукріплення. «Главком» зібрав головні новини ночі проти 20 грудня, щоб ви були в курсі подій.

Атака на Київ

Увечері, 19 грудня, Україною почала ширитися повітряна тривога. У деяких областях була загроза застосування ударних БпЛА.У передмісті столиці по ворожих безпілотниках спрацювало ППО.

Сили протиповітряної оборони збили всі безпілотники, якими війська РФ атакували Київ. 

БпЛА, за попередньою інформацією, типу «Shahed», заходили до столиці з південного напрямку, з акваторії Чорного моря, пролетівши Одеську, Кіровоградську та Черкаську області.

Силами і засобами ППО усі ворожі дрони були уражені ще на підльоті до Києва. За попередніми даними оперативного зведення, у столиці без жертв та руйнувань.

Удар по Харкову

У ніч на 20 грудня російські загарбники завдали удару по Харкову. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

«Попередньо щонайменше два прильоти по одному з найпостраждаліших районів Харкова, біля житлових будинків, цивільних обʼєктів», – написав Терехов.

На місці працюють рятувальники ДСНС. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється.

Обстріли в Донецьку

У тимчасово окупованому Донецьку під обстріли потрапили кілька районів. Обстріли фіксували в Петровському, Куйбишевському та Київському районах міста. 

Через обстріли начебто постраждали 15 жителів Донецька. Зокрема, самопроголошений голова окупованої Донеччини Денис Пушилін заявив, що в Кіровському районі міста постраждали два працівники-енергетики. Вони зазнали поранень нібито внаслідок скидання боєприпасу з безпілотника.

Через обстріли начебто пошкоджені понад 20 будинків та вісім об’єктів інфраструктури. У місцевих Telegram-каналах також повідомляли, що у місті перебиті мережі водо- й теплопостачання. 

Самопроголошений голова окупованої частини Донеччини стверджує, що за день Донецьк обстріляли 22 рази з використанням артилерії й безпілотників.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *