Рецепт українського ХЛІБА без яєць, без дріжджів та ще й всього десь, за 20-25 хвилин

Рецепт Приазовського українського ХЛІБА без яєць, без дріжджів та ще й всього десь, за 20-25 хвилин. Так пекла моя свекруха прісні та пишні булочки (замість хліба), коли ми до них без попередження в гості приїжджали.

А це було дві сім”ї, як мінімум. Тож, на вечерю хліба не вистачало. Нас було багато.
І смачнюща їжа Єкатерини Васільївни не давала шансів залишити хоть крихітку того, що вона готувала для них двох.

Діти виросли та розлитілися, а вони з батьком залишились двоє. Але діти та онуки, як нагрянуть, та ще й “як сніг на голову”.

Тож, вона швиденько робила класний, пишний бездріжжівий хліб і без яєць.
Батьки чоловіка жили у Ботієво. Це запорізька область. Мама була вчителем математики, а батько– хімії та директором школи.

Інтелігентні люди, які молодими приїхали після війни, після навчання в педінститутах. Приїхали навчати дітей, а походу, і сім’ю створили.

Але відволіклась.

Я ж про хліб.

Схожий рецепт знайшла в гуглі, але його чомусь називають ірландський хліб. ( мене зачипила назва. Як завгодно називають наші ісконно українські рецепти)

А тому, вирішила написати, що це рецепт українського хліба без яєць та без дріжджів :

Склад:
борошно -4 склянки (може більше;
сода -1,5ч. л,
сіль – 1 ч. л,
кефір -350 мл
Духовку розігріти до 220 °
Форму смазати рост. маслом і посипати борошном.
Змішуємо борошно+ сода+ сіль. Поступово додаєм кефір. Доки тісто не збереться в трохи липку кулю.
Перекладаємо тісто на посипану борошном поверхню.

Вимішуєм кілька разів.
Формуємо із тіста кулю, а потім викладаєм у форму.

Зверху робимо надріз ( або надрізи)

Накриваєм зверху високою формою, щоб було куди підніматися тісту.
Випікаємо 20-25 хвилин.
Потім знімаємо верхню форму і випікажмо без кришки ще близько 7-10 хвилин

Смачного !
Переможемо

Євгенія Капля

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *